torsdag 2 juli 2009

Från höga berg till djupa dalar

Efter en snabb avstickare till Annapolis (något som verkar vara en lyxig förstad till Washington), satte vi kurs mot typ Virginia Beach. Tanken var att ta något av en omväg för att få njuta av ytterligare variation i utsikten från vindrutan. Via en bro skär vi över Cheseapeak Bay, vidare söderut på en landremsa som på kartan lovar havsnära färdväg men inte levererar minsta lilla göl. När vi slutligen når yttersta spetsen breder vattnet dock ut sig och över en mycket imponerande bro-/tunnelkonstruktion landar vi vid Virginia Beach/Norfolk. Imponerade att befinna sig under vattenytan när vi alldeles nyss rörde oss på +1.000 över havet.

Klockan är 19.00 och erfarenheten säger att det är dags att finna en
natthamn (exakt samma pirr i magen som när vi letar natthamn i skärgården och de tänkta alternativen antingen är fullsatta eller utsatta för fel vindriktning). Lite av en utmaning att hitta ett rum som rymmer 5 nästan vuxna personer. Ont om roll-aways på de första 4 försöken, i vissa fall kändes det som en räddning eftersom man misstänkte såväl massmördare som dansande dvärgar i kulisserna. Femte stället gillt, en kvinna som insett att service är kul såväl för egen del som för kunderna.

Vägg-i-vägg ligger ett lokalt seafood-ställe som tillfredsställde abstinensen efter shrimps, 1 pound för 9.95 steamade. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar