lördag 4 juli 2009

Turen till paradiset

Morgonen inleddes med en inte alltför stabil eller award winning frukost på natthärbärget där vi bodde i natt. En intressant odör av uteliggare i Stockholms tunnelbana låg tät i rum 106 där vi har bott. Och nej det är inte vi som luktar, det måste ha bott någon här före oss. Nåja, frukost som sagt med flingor, mjölk, rostbröd, kaffe och några munkar passade perfekt. Ringde Johan som just vaknat så vi beslöt att mellanlanda på Starbucks innan vi åkte hem till honom för gemensam avfärd till Wal Mart och fjärdejuli-shopping. Mat och dricka i bilen och iväg mot Folly Beach.

Gps:en tippade på en halvtimmes färd från North Charleston till stranden. Men den hade nog inte räknat med fjärdejuli-effekten. Några miles från stranden tog det stopp och därifrån ut till huset tog det nästan en timme. Intressant att notera hur lugnt och fint amerikanen köar på väg till sitt nationaldagsfirande. Inte alls som i Sverige där folk hetsar sig fram och ideligen byter fil för att vinna tid.
När vi rullar ut på Folly Beach får vi riktigt positiva vibbar. Det här känns som paradiset. Små låga hus, lite lagom luggslitna butiker och restauranger. Rakt fram i blickfånget ligger Holiday Inn för dagen pyntat med ett gäng amerikanska flaggor. Men vi svänger vänster in på East Ashley Avenue och rullar fram till nummer 116. Vi är någon timme för tidiga (incheckningen är egentligen satt till klockan tre) men vi stegar in genom grinden och träffar på ägarinnan Janet. En glad och trevlig dam som hälsade oss välkomna och visade huset och berättade lite om omgivningarna.

För att Janet skulle få chans att städa klart så stegade vi iväg mot stranden för lite sandkänning och lunch. Räkburgare, hamburgare, pasta, öl, cola och lemonade slank ner i magen där vi satt på Folly Beach pier och tittade ut över havet. Det här är en ort som känns lätt att tycka om. Lite som Key west länger neråt kusten. Skönt att vi inte hamnade i Myrtel Beach...

Ikväll ska vi fira nationaldag på tradionellt sätt med grillning och bira. Mer om det senare nu ska vi ner på stranden och ta ett dopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar