lördag 4 juli 2009

Över broarna till havet














Efter en stärkande hotellfrukost (inte award winning men väldigt lik) satte vi fart på bilen och oss själva för att snarast komma söderöver. Ett delmål med dagens resa var att komma ut till de Outer Banks, en serie öar eller snarare en riktigt lång remsa av sand. Vi passerade vägtullen och betalade 2.50 för att för köra över den första stora bron. Väl ut i på själva början av sandremsan stannade vi till på en turistinfomration och vi fick en bild i våra huvuden att det här skulle bli en resa lite grann i ödemark. Gisses vad fel vi fick.


Orterna som låg längs remsan hette bland annat Kitty Hawk, Kill Devil Hill och Nags Head. Och här hade man verkligen tryckt in så mycket bebyggelse och affärsverksamhet det bara går. Husen låg sida vid sida i jämna rader upp från havet. De hus som ligger några kvarter upp hade för säkerhets skull byggt på en terrass uppe på taket för att kunna se havet. Måste nog säga att det var lite av en besvikelse. I och för sig ett häftigt ställe men kanske lite väl exploaterat för vår smak. Och vilka bilköer sedan, jo jag tackar nu hade helgtrafiken kommit igång vill jag lova. Ska alla hitåt för att fira fjärde juli?


Alternativet att köra hela vägen till öns slut för att ta färjan vidare ströks tidigt i planeringen. Dels på grund av tidsbrist men också det faktum att man måste ha bokat plats. Vilket vi inte hade gjort så det kändes dumt att chansa. Vi vek av lite tidigare och tog en ny bro in mot fastlandet och orten Monteo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar