
She Crab Soup Recipe
2 tablespoons butter, divided
2 tablespoons all-purpose flour
1 cup milk
1 1/2 cups half & half cream
4 teaspoons finely grated onion
3/4 teaspoon Worcestershire sauce
Salt and white pepper to taste
1/4 teaspoon ground mace
1/4 teaspoon red (cayenne) pepper
1/4 teaspoon grated lemon zest (rind)
1 1/2 pounds flaked blue crab meat*
1/4 cup crab roe**
3 tablespoons dry sherry
1 tablespoon finely chopped fresh parsley leaves
Soppans historia
Det finns en historia om den här soppan som redan vår härlige bussguide Bob berättade för oss för ett par veckor sedan. She Crab Soupen fick enligt sägnen sitt nuvarande innehåll under en middagsbjudning då amerikas 27:e president William Taft var hemma hos Charlestons borgmästare Rhetts i början av 1900-talet. Rhett ska ha bett sin butler att göra något extra med den ordinära krabbsoppan. Butlern ska då ha lagt i krabbrom och vips var den nya rätten ett faktum.
En rikgtigt bra version
Som alltid så finns det bra och dåliga utföranden av en sån här "nationalrätt" och enligt Johan fick vi idag smaka på en av de bättre. En liten extra slurk Sherry gjorde susen för soppan. Vad vi åt till huvudrätt? Ja det blev lite olika grejer. Sallad med scampi, friterade scampi med ris, kokta musslor, shrimp and grits och pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar